perjantai 10. marraskuuta 2017

Aurinkopirtelö kaamosväsymykseen


Tämä helppo neljän perusaineksen pirtelöön tarvitset:
6 ruokalusikallista (1kahvikupillinen) kookosmaitoa,
porkkanaa pilkottuna maks 4 sentin paloihin (2kahvikupillista),
6 ruokalusikallista marjoja (1 kahvikupillinen), 
0,5-1 ruokalusikallinen tuoretta hunajaa ( voit myös jättää pois )
1 avocado lohkottuna noin 8 osaa






Aseta ainekset yksitellen tehosekoittimeen. Jos sinulla on jäisiä marjoja, älä laita niitä kulhon pohjalle, vaan laita sinne porkkana, joka ei tartu kiinni pohjaan, kun alat sekoittaa pirtelöä. Aseta leikkaamasi kahdeksan avocadokuutiota porkkanoitten päälle ja lisää sitten kookosmaito. Kookosmaidon tilalla voi toki käyttää muutakin nestettä. Itse käytän vaihdellen neljää erilaista vaihtoehtoa: Mantelimaito, kauramaito, hasselpähkinämaito ja kookosmaito. Yksinkertaisinta on valita sellainen vaihtoehto kaikista mahdollisista maidoista/jogurteista, joka omalle itselle parhaiten sopiin. Lehmän maitoa käyttäville valinnanvaraa löytyy tuplasti enemmän kuin meille, jotka emme maitoa pysty tai halua käyttää. Siispä maitohyllyllä 8 tai 80 purkkin joukosta nappaa se sinua eniten miellyttävin vaihtoehto.
Tehosekoittimessa seosta kannattaa pyöräyttää vajaan yhden minuutin pätkissä, näin pirtelöstä tulee paksumpi ja kuohkeampi, kuin jos sen sekoittaisi vain yhdessä pitkässä vaikka neljän minuutin erässä. Minun halpa tehosekoittimeni jo kuumeneekin neljässä minuutissa liikaa ;) 
Tietty kalliimpi yli 50 kone saattaa toimia toisellakin tavoin.
Hyvä kuitenkin muistaa, että nyt tehdään smoothi, ei kermavaahtoa....viisi lyhyttä koneen käyttöhetkeä ja avocado pehmentää porkkanan ja maidon ihanaksi aurinkoiseksi ja lempeäksi, paksuksi seokseksi

Sytytä kynttilä ja nauti 


Lue myös tästä blogistani : Avocadomaitoa ja raekuuroja sekä Meloni-mustikka -jogurtti -luvut 





































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteistasi :)