torstai 9. kesäkuuta 2016

Lumoavia ruokia yrteistä



Tänään teimme luonnonyrttikurssilla erilaisia ruokia. Lumoavia makuja ja tuoksuja.

Tässä muutama ohje:

Kesäinen perunasalaatti: keitettyä perunaa, omenaa, ruohosipulia ja mustaviinimarjapensaan lehtiä.
Kastikkeena rosepippurilla ja suolalla maustettua kermaviiliä.

Helpot ja herkulliset nokkoslastut: Nokkosen lehdet asetetaan uunipellille leivinpaperin päälle ja voidellaan oliviöljyllä. Paistetaan uunissa 150 asteessa 7-10 min. Uunista nostamisen jälkeen ripotellaan päälle hieman suolaa.




Yrttinen näkkileipä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/yrttinakkileipa käytä yrttinä esim. vuohenputkea tai väinönputkea



Voikukkamunakas: Kuulotetaan voissa voikukan lehtiä. Lisätään pannulle vatkattu muna-vesi/maitoseos, johon on lisätty hiukan suolaa ja mausteyrttejä. Annetaan kypsyä pikkuhiljaa, siirtäen lastalla munaseosta hiukan reunoilta keskelle pannua.


 
 
 
Lopuksi munakas taitetaan reunalta kaksinkerroin tarjoilu lautaselle. Pinnalle voi ripoittaa vaikka ruohosipulia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteistasi :)