lauantai 11. kesäkuuta 2016

Mustikka-meloni -jugurtti






Kaunis aamu ja päätin lähteä Johannan ja koirani Typyn kanssa metsään pyöräilemään.
Ajatuksenani oli etsiä vaapukkapensaita ja kerätä tee-tarpeita, mutta löysinkin ihania vuohenputkia.

Kotiin tultuani laitoin suurimman osan vuohenputken lehdistä kuivuriin ja osan varsista pilkoin ja pakastin talvea varten. Osan vuohenputkista halusin käyttää heti tuoreeltaan ....hmm.pestoa :)

Vuohenputkipesto: Tuoreita vuohenputkia pilkotaan tehosekoittimeen, lisätään joukkoon hyvää kylmäpuristettua öljyä (minä käytän nyt oliviöljyä ja avocadositruunaöljyä), sitten auringonkukan siemeniä tai muita siemeniä tai pähkinöitä (minä käytän tänään tahinia ), pari valkosipulinkynttä ja hiukan suolaa ja pippuria.
Peston voi myös tehdä sauvasekoittimella.



Friteeraan kuumalla paistinpannulla metsästä juuri keräämäni maitohorsman lehdet voissa niin kauan, että niistä tulee rapeita, ripaus ruususuolaa päälle.
Pala eilen savustettua lohta ja keitetty luomu-kananmuna täydentävät syvän vihreää lounasta. Valkosipulinen pesto sopii erittäin hyvin kananmunan kanssa.


Iltapalaksi ja huomiseksi aamiaiseksi valmistan vielä mustikka-meloni -jugurtin: Kokonaisesta hunajamelonista leikkaan puolet pieniksi paloiksi 8 kpl kulhoon. Lisään joukkoon  7 dl mustikoita ja 9 lusikallista vanilja-proteiinijauhetta ja 2 dl soijamaitoa ja kevyesti sekoitan. Suuren juomalasin 7 dl pohjalle laitan hiukan maustamatonta jugurttia ja sitten vaniljaista mustikka-meloni -massaa. Lopuksi lisään vielä jugurttia lasin päälle niin paljon kun siihen mahtuu. Terveellinen herkku-jugurtti on seitsemässä minuutissa valmis.
Toisen puolen seoksesta nostan jääkaappiin odottamaan aamua.

Kuuntele:  https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&ua81au1web55sourcecd66§88web§esrc6jq

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteistasi :)