sunnuntai 1. toukokuuta 2016



Tiistaiaamuna lähden Imatralta Järvenpäähän takaisin ja sieltä keskiviikkoaamuna varhain lentoasemalle. Tänään päätin pakata, jotta en unohtaisi mitään tärkeää.
Minulla on pikku rinkka, jonka olen 15 eurolla ostanut Teneriffalta. Sen pystyn kuljettamaan skootterini takana. Aloitamme Sannan kanssa pakkaamisen avaamalla vaatekaappini ovet. Tarvitsen alusvaatteita ja sukkia runsaasti. Luultavasti päivän pyöräilyn jälkeen vaihdan illaksi eri vaatteet. Siis pyöräilytakki ja sadetta pitävät uudet housuni, sekä 2 uutta pyöräilypaitaa. Sitten rullaamme vaatteet tiukoiksi kääryleiksi. Säilyvät näin siisteinä ja vievät vähän tilaa rinkassa. Iltavaatteiksi pakkaan mustan housuhameen, yhdet pitkät värikkäät housut, kahdet mustat trikoot - jos illalla on viileää käytän näitä housujen ja housuhameen alla. kahdet villasukat crocksien kanssa pidettäväksi illalla. 2 siistiä paitaa, puuvilla-hupparin, keltaisen ohuen kaftaanin ja hempeän punaisen villatakin.
Hienoa, kaikki sopivat rinkkaani.

Matkavaatteiksi varaan likaa hylkivät, miellyttävät pitkät housut, mukavan ja lämpimän hupparin, kevyet maastokenkäni, joita käytän myös fillaroinnissa, tämän vaatekerran alle varaan: ohuet villa-silkki trikoot, punaisen lyhythihaisen neulepaidan, lentosukat ja toiset villasukkani ja pehmeät alushousut ja liivit. Skootterin laitan latautumaan. Laturin aion tiistaina pakata skootterin etukoriin. Laitan nyt jo etukorissa olevaan kassiini lentoliput ja passit valmiiksi. Sinne tulee vielä puhelimeni laturi ja pieni kosmetiikka/lääkepussini.




Ruuaksi valmistan tänään kasvislasagnea. Sanna on leikannut ainekset paloiksi minulle valmiiksi ohjeitteni mukaan: 2 kesäkurpitsaa, 1 suippo-paprika, 2 vuohenjuusto-fetaa, purkillinen sekasieniä, 4 valkosipulinkynttä, pala purjoa, puolikas sipuli. Nämä ladotaan uunivuokaan. Saksilla leikkaan sekaan runsaasti aurinkokuivattuja tomaattia.



Täysjyvä lasagnea laitan yhden kerroksen kasvisten väliin. Fetajuusto ja luomu tomaattisose kosteuttavat lasagnea.



Uuni 200 asteeseen ja lasagne uunin keskitasolle. 15 minuutin jälkeen uunin lämmön voi säätää 175 asteeseen. Lasagne on valmis noin 60 minuutin kypsymisen jälkeen. Annoksen päälle leikkaan hiukan tuoretta tinjamia. Herkullinen ja helppo kasvisruoka on valmis.




On Tuesday back to Järvenpää

On Tuesday morning I will return from Imatra to Järvenpää and from there to the airport early on wednesday morning. Today I decided to pack so that I wouldn’t forget anything important.

I have a small backpack  that I have bought for 15 euros in Tenerife. I can transport it on my on the back of my scooter. We start packing with Sanna by first opening the doors of my closet. I need underwear, my new rain proof pants and two cycling shirts. Then we roll the clothes tightly so that they stay neat and they can take a little space in the backpack.  For evening wear I pack black  culottes, a pair of colorful long pants, two pair of black tricot – if it is cold I can use these tricot leggings under my pants or culottes and two pair of knitted wool sock to go with crocks in the evenings, 2 nice shirts, a cotton hoodie, a thin yellow kaftan and a sweet red cardigan. Fine, they all fit in my backpack.

For travelling clothes I put aside nice pants that are stain repellent, a comfy and warm hoodie, my lightweight terrain shoes that I use also for cycling. Under this garment layer I  reserve thin  wool and silk tricot, a red short-sleeve jersey, flying socks, a pair of knitted wool socks and soft underwear. I put my scooter to charge. The battery charger I’m going to pack on Tuesday in the front basket of the scooter. I already put my flying tickets and passport ready in to my bag that is in the front basket. There shall also be my cellphone charger and a small  sachet with some medicine and cosmetics in it.


Today I prepare vegetable lasagna. Sanna has cut the ingredients into pieces according to  my instructions: 2 zucchinis, 1 sweet pepper, 2 goat cheese feta, a jar of mixed mushrooms, 4 claws of garlic, a piece of  leek, half an onion. All of these are set in an oven casserole. With scissors I cut plenty of sun dried tomatoes to mix with it. I put one layer of full corn lasagna in between the vegetables. Feta cheese and organic tomato sauce will moisturize the lasagna sheets.

Oven 200 degrees Celcius and set lasagna in the middle of the oven. After 15 minutes you can adjust temperature to 175. Lasagna is ready after 60 minutes of cooking. On my portion I cut some fresh thyme. Delicious and easy summer dish is ready.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteistasi :)