torstai 19. toukokuuta 2016

Yrttien lumoa The herb time



Aamulla käytiin Sannan ja Typyn kanssa metsässä pyöräilemässä. Tai siis minä pyörällä kuljin ja Sanna ja Typy kävelivät. Kerättiin tuoretta ruokaa metsätien varrelta:
Maitohorsman lehtiä ja varsia lounaaksi pannuun laitettavaksi; vadelman ja mustikan lehtiä päiväteeksi ja kuusenkerkkiä iltateeksi. Huumaava tuoksu metsässä ja lintujen laulukonsertti.

Maitohorsma huuhdellaan ja lehdet irroitetaan varresta ja varsi pilkotaan paloiksi. Aluksi varsi paistetaan tilkassa voita. Hetken päästä lisätään valkosipulia ja horsman lehdet pannulle .... ehkä myös hiukan voita lisää. Paistetaan kunnes varsi on pehmentynyt.


Tarjoillaan tuoreen tomaatin kanssa (hiukka suolaa tomaatin päälle). Juomana minulla on tänään punajuurimehua.


Mustikan ja vadelman lehdistä tulee kesäinen tee: Kaada lehtien päälle kiehuva vesi ja anna seisoa hetken aikaa. Lisää teekuppiin hiukan hunajaa .... maistuu lapsillekin tämä tee.

Kuusenkerkkä-tee syntyy samalla tavalla: kiehuva vesi vaalean vihreiden kuusenkerkkien päälle. Annetaan seistä 5 minuuttia ja lisätään tee -pannuun tai tee-kuppiin kanelia ja hunajaa maun mukaan. Maukas ja terveellinen iltatee...kannattaa nyt kokeilla, kun kerkät ovat parhaimmillaan.

In English: 

In the morning, Sanna, me and Typy went together in the woods on bikes. I mean, I cycled and Sanna and Typy walked. We collected fresh food in the forest along the road:
The leaves of blueberry and raspberry and buds of spruce for tee and  the willowherb for lunch. The beauty of the Woods and the birds singing a concert.


Willowherb  is being rinsed and leaves are removed from the stem and the stem cut into pieces. At first add stem and some butter into the pan. After a while, add garlic and  leaves of willowherb into the pan. ... maybe also a little bit more butter. Fry until the stem are nice and soft to eat.
Served with a fresh tomato (put some salt on the tomato). Today I drink a class of beetroot juice.

Blueberry and raspberry leaves into a summer tea: pour boiling water on top of the leaves and let stand for a while. Add to a tea-cup a little bit of honey .... children love this tea also.

Spruce-bud tea is made in the same way: pour boiling water on top of the light green buds. Allow to stand for 5 minutes and add to the tea-pan or tea cup some cinnamon and honey according to your taste. A tasty and healthy evening tea... you should now try, when the buds are at their best.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteistasi :)