tiistai 26. huhtikuuta 2016



               Poronfilettä, parsaa ja kukkakaalipyretta

                           ---- Aina ei voi onnistua - vai voiko ---


Selkäuinti sujuu paremmin. Käteni liikkuvat ylös ja vedoissa on voimaa, jalatkin toimivat potkuissa hieman paremmin. Vanha invalidi voi oppia uusia temppuja ;)
Fysioterapeutti Tarja venyttelee jalkojani ja painelee jalkapohjia samalla. Yhteyttä aivoihin tutkitaan nyt yhdessä. Illalla kotona jalkapohjieni kontakti maahan, lattiaan tuntuu selvemmin. Askeleeni kyynärsauvojen kanssa ovat pidemmät. Jalat tukevasti maassa, tätäkö se on ;)

Nälkäisenä valmistan ruokaa: Poronfile on otettu edellisenä iltana pakastimesta jääkaappiin sulamaan. Vihreitä tankoparsoja löysin Prismasta, samoin tuoretta tinjamia, kukkakaali on jääkaapissa ollut jo viikon ... taidanpa käyttää sen nyt. Pilkon kukkakaalin tehosekoittimeen.



Laitan uunin 180 asteeseen, kuorin parsat ja leikkaan kuivan tyven pois. Sitten huomaan kai nojanneeni uuniin ... uunin lämpötila - nappula on kääntynyt maksimiin, ja kun avaan luukun leivinpaperi näyttää mustuneen.... pidän uuninluukkua hetken auki.... mietin voisiko se syttyä palamaan..pitäisikö kastella....ei kai..... No o laitan rohkeasti parsat uuniin ja päälle tinjamia ja voita. Kuorin luomu-sitruunan ja 20 minuutin kuluttua laitan kuoren palat uuniin parsan kanssa.



Pyöräytän kukkakaalin omenamehun ja yrttimausteiden kanssa vaahdoksi, lorautan hiukan sesam-öljyä sekaan. Näin jotenkin kuulemma elävänravinnon ihmiset tämän tekevät....hmm...mm.


Poron fileen ruskistan kokonaisena pannulla voi-öljyseoksessa, lisään hiukan ruususuolaa, mustanpippuria ja tinjamia. Käärin sitten fileen folioon jälkikypsymään 10 minuutiksi.




Parsa ja poro ovat aivan loistavia. Yritän parantaa kukkakaalipyrettä vaahterasiirapilla ..... ei auta. Suosittelen keittämään kukkakaalin ennen pyreeksi tekemistä. No kokeiltu on nyt näinkin.

Seuraavana päivänä keitän kukkakaalipyreeni tilkassa vettä, tehosekoittimessa jauhan muutaman tankoparsan, joita en eilen vielä kypsentänyt uunissa ja keitän ne myös kukkakaalin kanssa. Lisään noin 1 dl soijakermaa nesteeksi. Sitten lisään metsäsieniä kourallisen ja yhden valkosipulin kynnen ja pari palaa sitruunan kuorta. Annan kypysyä vielä 15 minuuttia. Päälle lorautan vaahterasiirappia ja pilkon tuoretta tinjamia. Lempeä sadepäivän ruoka on valmis.
Ruisleipä ja eilisen poronfilen loppu täydentää ateriaa. Voit tietysti samalla tapaa valmistaa vaikka naudanfileen tai lampaanfileen.




Minun luojani, Jumala. Kiitän sinua tänään spontaanisuudesta ja luovuuden lahjoista. Kiitos joustavuudesta nousta erehdysten jälkeen uuteen yritykseen. Rakas Pyhä Enkeli Mikael vahvista meitä ja anna rohkeutta kohdata elämämme haasteet. Lähetä Enkeleitäsi suojelemaan ja ohjaamaan meitä. Amen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteistasi :)