torstai 21. huhtikuuta 2016


Uunijuureksia, poron käristystä, uintia saunomista ja kiitollisuutta :)

Joskus tarvitsen liharuokaa myös. Otin pakastimestani poron käristyksen jääkaappiin eilen illalla sulamaan. Uunijuurekset sopivat hyvin lihan kanssa.

Aamukahvin ja smoothin jälkeen pilkoin 8 punajuurta, 5 perunaa, yhden ison sipulin ja 5 valkosipulin kynttä uunivuokaan.




Maustoin juurekset ruususuolalla ja yrttimausteilla ja lorautin runsaasti kylmäpuristettua oliviöljyä kaiken päälle. Sekoitin vielä jurekset kunnolla, jotta mausteet menevät joka paikkaan.


 
 
Laitoin vuan uunin 200 asteeseen tunniksi ennen uimahalliin lähtöäni. Käänsin virran pois ja jätin kasvikset uuniin hautumaan.
 
Fysioterapeuttini kanssa harjoiteltiin selkäuintia. Käsivetoja yksi altaan väli ja takaisin jalkapotkuilla. Hän kulki mukanani ja huusi tahtia, ohjasi minua, kun ajelehdin välillä köysiä päin......käytin pientä kelluke-kaulusta, jotta uskaltaisin paremmin uida enkä saisi koko ajan vettä nenääni.....hengittäminen on helpompaa. Treenasimme 45 minuuttia näin. Jalkojen rytminen liike alkoi sujua, käsivedot automatisoituivat ....läps heilautus pitkälle taakse ja voimakas veto vartalon viereen...ja läps toinen käsi taakse veteen ja veto. Mutta näitten yhdistäminen onnistuu vain hitailla jalkapotkuilla, nopea jalkaliike katoaa jonnekin. Venyttelemme vielä 15 minuuttia vedessä.
Pidän höyrysaunassa olosta. Lämmin höyry rentouttaa lihakset syvältä. Elvyttää ja palauttaa harjoittelujen aiheuttaman jännityksen. Rentous ja kiitollisuus valtaavat kehoni ja mieleni.
 
Kotona paistan poron lihan suuressa paistinpannussa voin kanssa. Maustan ruususuolalla jauhan joukkoon tuoretta mustaa pippuria.
 
 
 
Hmm.....erinomaista ruokaa :)   Kiitollinen kaikesta tänään, katso ja kuuntele ps.103:

                                                  https://www.youtube.com/watch?v=uxn3zx_shW0

                                                         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteistasi :)