tiistai 12. huhtikuuta 2016



           Ravinnosta


Kävin tänään uimassa ja fysioterapiassa. Kotiin tullessani ostin tuoreita puhdistettuja muikkuja. Pyöräytin muikut ruisjauhossa ja paistoin voissa pannulla. Typy sai 4 muikkua ilman suolaa. Omat muikkuni maustoin kevyesti ruususuolalla. Vähän salaattia (porkkana/ananas) ja avocado täydensivät kala-ateriani. Illalla myöhemmin syön yhden luomubanaanin ja yrttiteetä, johon lisään pilkottua inkivääriä.

Pidän kasvisruuista paljon. Sosekeitoista ja uunissa haudutetuista kasviksista. Niitä valmistan joka viikko. Kuvassa kreetalainen kasvispata ..... pilkkomisvaiheessa.
Munakoisoa, perunaa, kesäkurpitsaa, tomaatteja, minttua, ruususuolaa, pippuria, vuohenjuustoa. Ladotaan vuokaan, maustetaan ja lorautetaan reilusti oliviöljyä sekaan. Uunissa 175 asteessa 1,5-2 tuntia.


Alla olevan sosekeitton valmistin seuraavasti: kuorin ja pilkoin ja keitin 2 bataattia ja 6 porkkanaa ja 2 isoa valkosipulinkynttä. Soseutin sauvasekoittimella ja lisäsin hiukka ruususuolaa. Suurustin sosetta tahinilla (kermaa tai soijakermaa voi myös käyttää).


Ravintoni perussäännöt: Marjoja ja hedelmiä joka päivä. Proteiinia riittävästi ( soijaa, kalaa, kananmunia, joskus kanaa ja harvoin lihaa), kasviksia joka päivä ja hyviä öljyjä pari ruokalusikallista joka päivä. Lisäksi vettä kohtuullisen runsaasti. Helppoa ja selkeää ruokaa. Valitsen ruoka-aineita, joista pidän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteistasi :)