maanantai 18. huhtikuuta 2016



Tänä aamuna menin uimaan. Juoksin vedessä puolituntia ja vesijumppasin varttitunnin, jonka jälkeen siirryin porealtaalle....tuntoaistimuksia hankkimaan, aktivoidaan nyt näitä hermoratoja, jos se auttaa liikkumiseeni. Vesihieronta rentouttaa lihakset. Kehoni tuntui hyvältä. Viikonlopun ulkona kylmässä skootterilla ajamisistani ei onneksi tuntunut jääneen pysyvämpiä lihasongelmia. Suussani maistui vielä valkosipuli ja chili, jota eilen olin Italiaisessa ravintolassa pastassa runsaasti syönyt Minnan ja Tuuliannan kanssa ennen junani lähtöä.

Junan invavaunu oli aivan täynnä lastenvaunuja ja -rattaita. VR-laittaa kaikki kulkuvälineet samaan, yhteen junavaunuun. Temppuilimme kauan ennen kuin saimme kaikki kärryt jonkinlaisesti mahtumaan vaunuun. Juutuin poikittain ja pitkittäin ja rattaita siirrettiin ja lapsia siirreltiin sinne ja tänne. Hengittämistä ja rentoutumista, yritin välillä olla hauska....ehken kovin hyvällä menestyksellä;) Minä ja nuoret lasten äidit todella kiitettävästi kestimme tämän kaiken. Osa lapsista seurasi tilannetta hyvin tiiviisti ja suurella mielenkiinnolla.
Koko 1,5 tuntisen matkan jouduin istumaan skootterissani, onneksi sentään olin onnistunut viimein kääntämään sen etuosan menosuuntaan. Kehoani pakotti kylmyys ja liika yhdessä asennossa istuminen. Muistutin itselleni, että älä nyt vaivu synkkyyteen, olet hyvässä kunnossa, ei se sieltä ole kadonnut minnekään ja kohta olet kotona.

Illalla isä toi Typy koirani kotiin, koira painautui tiiviisti syliini. Typy viihtyy vanhemmillani hyvin, mutta on silti minun kanssa ollut niin paljon, että on onnellinen päästyään kotiin luokseni taas. Sanna, toinen avustajistani tuli myös illalla ja auttoi purkamaan laukkuni matkan jäljeltä. Tuntuipa hyvältä olla taas täällä.

Olen päättänyt muuttaa harjoitteluohjelmaani nyt näille viimeisille 2,5 viikolle ennen Sandiago de Compostellan vaellusta. Lyhyitä pyörälenkkejä noin 45 minuuttia, kävelyä nurmikolla ja pari kertaa viikossa vesijuoksua. Venyttelyjä ja hierontaa myös mahdollisimman paljon.

Eilen illalla aloitin myös yksinkertaiset hengitysharjoitukset. Ulko-ovella pitkiä rauhallisiä syväänhengityksiä 20 kertaa. Toistin saman aamulla ja nyt päivällä odottaessani taksia kylpylän edessä ulkona. Rauhoittavaa ja rentouttavaa ja ehkä hapettaakin kehon hyvin.

Aamulla tein kasvissosekeittoa Eeva -avustajani kanssa ennen kuin lähdimme uimaan:
4 porkkanaa, iso bataatti, kukkakaali, 2 valkosipulinkynttä ja 1 suippopaprika, kourallinen auringonkukan siemeniä. Kasvikset pilkotaan ja kuulotetaan oliviiöljyssä ja karri-mausteessa, lisätään vesi ja hiukka ruususuolaa, keitetään. Kaadetaan keitinvesi toiseen astiaan ja soseutetaan kasvikset kattilassa sauvasekoittimella, lisätään keitinvettä sopivan paksuuden saamiseksi. Lisätään 2 ruokalusikallista tahinia sekaan ja sekoitetaan. Pöydässä voit lisätä annokseesi lorauksen soijakermaa tai maitokermaa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteistasi :)